משלוח חינם עד הבית ברכישה מעל ₪350

andrew-neel-cckf4TsHAuw-unsplash

דו”ח שנתי

החוק מבקש מעצמאים להגיש דו”ח שנתי ובו לדווח על כל הפעילות שלהם על ההכנסות ועל ההוצאות המוכרות לרשויות המס.

הדו”ח השנתי שנקרא גם דין וחשבון שנתי לעצמאיים (טופס 1301) הוא דו”ח שמרכז את כל המידע הכספי לשנה הקלנדרית שחלפה (מינואר ועד דצמבר) ולפיו נקבע גובה המס שתצטרכי לשלם. הדו”ח מכיל 4 עמודים שבהם עלינו לפרט על הפעילות העסקית והכלכלית שלנו.

שימי לב, מדובר בדו”ח שנתי למס הכנסה ולא למע”מ ולכן כל בעלי העסקים צריכים להגיש אותו, גם אם את עוסקת פטורה.

את הדו”ח הזה, שהוא דין וחשבון על ההכנסות למס הכנסה צריכים להגיש לא רק בעלי עסקים אלא גם אנשים פרטיים שמכניסים מעל סכום מסוים, אנשים שמבקשים החזרי מס ועוד.

בפוסט הזה אתמקד בדו”ח מהעיניים של עצמאיים.

את הטופס הזה בודק פקיד השומה ולפי הפרטים שאנחנו מדווחות יקבע המס בפועל שנצטרך לשלם.

שימי לב אמנם את יכולה להגיש את הדו”ח באופן עצמאי ומקוון דרך האינטרנט (מועד הגשת הדו”ח השנתי באופן עצמאי היא עד ה30/04 בכל שנה) אבל ההמלצה שלי היא להיעזר באיש מקצוע כמו רואה חשבון ולעשות את זה כמו שצריך. משרדי הרו”ח בדרך כלל מגישים את הדו”חות לקראת סוף מאי-יוני. יש משרדים שמבקשים הארכות ובדר”כ יאשרו להם להגיש אפילו עד  דצמבר של השנה שאחרי, אבל אני לא ממליצה לעבוד עם משרד עמוס כל כך שלא מתפנה למשימה הזאת קודם.

במידה ואת לא מספיקה להגיש את הדו”ח באופן עצמאי בזמן, תוכלי לבקש הארכה. כדי לעשות את זה את נדרשת להגיש פנייה דרך האיזור האישי באתר רשות המיסים/במייל או להגיע פיזית למשרד מס ההכנסה שאת רשומה אליו.

אל תנסי להתמודד עם כל הניירת והבירוקרטיה הזאת לבד, זה ממש לא כדאי.

אז אילו מסמכים עלינו לצרף להגשת הדו”ח השנתי?

> דו”ח רווח והפסד המציג את כל הכנסות העסק וההוצאות המוכרות בחלוקה לקטגוריות, לשנת המס עליה מגישים את הדו”ח השנתי.

> טופס 106 לעצמאיות שהן גם שכירות שמרכז את כל נתוני השכר מתוך התלוש של עובד שכיר ובהזרתו ניתן לבצע תיאום מס למי שעובד ביותר מעבודה אחת. את הטופס אמור להעביר הגורם המעסיק לעובד עד ה31.3 בכל שנה על השנה שחלפה.

> מסמכים המעידים על זכאות לנקודות מס כמו אישור סיום תואר ולימודים אקדמאיים, תעודת שחרור מצה”ל, תעודת עולה חדש, אישור על תשלום מזונות וכו’.

> טופס 867 מהבנק. לפי החוק יש לשלם מס על הרווחים מהשקעה בחסכונות, פיקדונות וניירות ערך. במידה ואת מחזיקה בכאלו, תוכלי להפיק את המסמך באופן עצמאי דרך האיזור האישי באתר הבנק.

> טופס פחת המפרט את שווי הרכוש הקבוע. כשעסק רוגש ציוד חיוני (כמו מחשב) שישרת אותו לתקופה ארוכה ומחירו עולה על 1,000 ש”ח, ההתייחסות לרכישה היא לא כמו להוצאה מוכרת אלא בשיטה שנקראת פחת לפי אחוזים שנקבעו בתקנה החשבונאית.

> אישורים על כל הכנסה שאינה מעבודה או תקבול כספי כלשהו. יש לדווח על כל תקבול כספי כזה או אחר כמו דמי לידה, שמירת הריון, דמי אבטלה, מילואים, מענק קורונה/עבודה, פיצויים וכן יש לעדכן על כל הכנסה באשר היא כולל הכנסות מנכסים, או הכנסות מחו”ל.

> קבלות על תרומות למוסדות ציבור. תרומות למוסדות ציבור בסכום העולה על 190 ש”ח בשנה יזכו את התורם בהטבת מס בשיעור של 35% מתוך הסכום שתרם.

> אישורים על הפקדות כספים. לפנסיה, לקופות גמל, לקרן השתלמות, לביטוח מנהלים, ביטוח אבדן כושר עבודה, ביטוח חיים וביטוח משכנתא.

אני ממש מקווה שהפוסט הזה עזר לך, אשמח שתכתבי לי אם למדת משהו חדש ואם יש לך שאלות נוספות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הצטרפי לניוזלטר וקבלי 10% הנחה לרכישה הראשונה שלך באתר

הקופון מחכה לך בתיבת המייל