fbpx

משלוח חינם עד הבית ברכישה מעל ₪350

תכנון מס

בחירת רואה חשבון ועבודה נכונה מולו

אחת השאלות שאני נשאלת באופן יומיומי היא איך לבחור רואה חשבון טוב, אז החלטתי לעשות לכן סדר.

רגע לפני שנקפוץ לבחון את רואה החשבון, אני רוצה לשים כאן בהתחלה את ההמלצה החמה ביותר לשלי והיא לעבוד מולו במסלול שוטף (גם אם את עוסק פטור).

מה זה מסלול שוטף? מסלול שוטף הוא מסלול בו הרו”ח מלווה אותך לאורך השנה ולא רק מגיש עבורך את הדו”ח השנתי.

 בבחירת הליווי הזה את בעצם מבקשת מרואה החשבון שיעקוב אחרייך, שילך איתך יד ביד בדרך ולא יפגש איתך רק כשדברים מתפקששים.

חשוב לי להגיד לך שאני מבינה אותך אם את רוצה לחסוך כסף ואם את מרגישה שזה מיותר כי את עסק קטן, אבל תאמיני לי שההפך הוא הנכון!

הליווי לאורך השנה יהיה מה שיחסוך לך כסף- את תראי שיש בך מחויבות גדולה יותר לעסק שלך, לניהול שלו, תפגשי את החומרים ואת ההוצאות לאורך השנה כולה והליווי יעזור לך לא לפספס כלום ולא להשאיר כסף על הרצפה.

לפעמים עוסקים פטורים מתייחסים לעצמם כעסק קטן ואומרים שכשיגדלו ייקחו ייעוץ, יגדילו את הליווי או יעשו משהו שעכשיו הם נמנעים ממנו רק כי הם עוסק פטור. ברמה התודעתית ההתייחסות הזו היא מקל בגלגלים של העסק ובהמשך אסביר למה.

מה הפרמטרים שנבחן כשנבחר רואה חשבון?

#1 מחיר

עוסק פטור שמשלם על דו”ח שנתי בלבד ללא מסלול ליווי שוטף (שכמו שהבנת מהפתיח, על זה אני פחות ממליצה) משלם בממוצע בין 1300 ל-1800 שקלים פלוס מע”מ (הכוונה ללא המע”מ).

עוסק פטור שמשלם על ליווי שוטף משלם בממוצע בין 150 ל-200 שקלים פלוס מע”מ בחודש (בד”כ מחיר זה כבר כולל בתוכו את עלות הדוח השנתי).


עוסק מורשה משלם בממוצע בין 300 ל-350 שקלים פלוס מע”מ בחודש על שירות שלא כולל את הדו”ח השנתי בד”כ.

עוסק מורשה שמשלם על ליווי שוטף כולל הדו”ח השנתי ישלם כ-500 שקלים פלוס מע”מ בחודש.

אם זו שנת העיסוק הראשונה שלך, ממליצה לקחת בחשבון שבשנה הבאה תדרשי להגיש הצהרת הון שעלותה נגבית בנפרד והיא בין 1200 ל1800 פלוס מע”מ.


#2 רמת הליווי

לא כל רואה חשבון מאפשר ליווי שוטף לעסקים פטורים ואני ממליצה לך לעבוד עם רואה חשבון שמאפשר זאת ותומך בזה. 

ליווי שוטף מאלץ אותך לארגן את החומרים באופן תדיר, כך את יכולה להיות בטוחה שאת מגישה את כל המסמכים (שמטרתם היא לחסוך לך לא מעט כסף למס) ושהם לא הולכים לך לאיבוד. 

כשאנחנו מגישות את כל ההוצאות שלנו באופן מסודר זה מאפשר לנו לצפות לאורך השנה את התשלומים הנכונים שעלינו לשלם למס הכנסה ולביטוח לאומי. 

בנוסף, מאחר והליווי “מכריח” אותך לאסוף את כל הקבלות והחשבוניות כל הזמן אין לך ברירה אלא להיות בבקרה על ההכנסות וההוצאות שלך וכך תוכלי להיות במודעות ובשליטה על המצב האמיתי בעסק. 

במידה ובוחרים בעבודה שמבוססת על הגשת דוח שנתי בלבד ולא יהיה מעקב על מצב העסק, תוכלי להגיע למצב שאת מחויבת בהשלמות מיסים גבוהות שתאלצי בסוף השנה. במקרה הרע זה יכול להגיע לעשרות אלפי שקלים ואז זה ממש ממש מבאס!


#3 עבודה דיגיטלית

היום בעידן שלנו אין סיבה ממשית להפגש עם רואה החשבון באופן פרונטלי. בעבודה דיגיטלית תוכלי לחסוך זמן וכסף על נסיעות. 

בנוסף, הגשת הקבצים באופן דיגיטלי מאפשרת חסכון בנייר ושמירה על כדור הארץ היקר שלנו, עלויות של הדפסות וגם שמירה מאובטחת על ענן של כל המידע הרלוונטי לעסק שלנו. כך הקבלות והחשבוניות לא הולכות לאיבוד. עבודה דיגיטלית מאפשרת נוחות ומונעת סרבול.


#4 את לא טיפשה

אחד הדברים שהכי כואבים לי לשמוע מלקוחות שלי זה שהן לא מרגישות בנוח לשאול ולהתייעץ עם רואה החשבון שלהן, ללמוד על הנושא ולהרגיש מולו בטחון כי המילים, המושגים הנימה שלו גורמת להן להרגיש מטומטמות. 

בואי נשים את זה על השולחן-

העובדה שלא למדת שלוש שנים חשבונאות לא אומרת שאת טיפשה. 

רואה החשבון שלך, איש השירות שבחרת ואת משלמת לו, הוא בן האדם שאת אמורה להרגיש הכי בנוח לשאול אותו את כל השאלות שוב ושוב ושוב ושוב אם משהו לא היה לך ברור. 


#5 הגדלת ראש

רואה החשבון שלך אמור להיות כזה שיוזם ומגדיל ראש. 

שירות טוב מצידו יתבטא ביצירת קשר אחת לכמה חודשים כדי לוודא אם יש צורך לעדכן את מקדמות המס והביטוח הלאומי. הוא כזה שיתריע אם הוא חושש שמצבך הפיננסי לא טוב ויתעניין במידה ויש גידול או קיטון בהכנסות. 

את לא צריכה להתחנן לזה, זה שירות שאת משלמת עליו את מיטב כספך. ולא, רו”ח טוב זו לא פריווילגיה, את רק צריכה לרצות לעבוד עם מישהו כזה.

עכשיו אחרי שדיברנו על הפרמטרים לבחירת רואה חשבון, אשמח שתשמעי גם את החששות בבחירת רואה חשבון לא טוב מספיק או כזה שההתנהלות לא טובה מולו.

אחת מנורות האזהרה הכי גדולות בעבודה מול רואה חשבון היא זרימה. 

חוסר תכנון מראש של השנה הפיננסית שלנו ותשלומי מקדמות לא מדויקים (למס הכנסה ולביטוח לאומי) עלולים לעלות לנו אלפי ועשרות אלפי שקלים שלא נדע מאיפה לשלם. הבעיה הזו עלולה ליצור תמחור לא מדויק בעסק שלנו כי אם תמחרתי את עצמי בהפסד אצטרך להשלים את הכסף מהכיס שלי.


אז יובל, איזה דברים אוכל לעשות כדי להבטיח שאני עושה את החלק שלי כמו שצריך? 

הדבר הראשון הוא תיאורטי, אבל חשוב מאין כמוהו. לדעת שאת האחראית. 

זה העסק שלך, את חתומה עליו ועל כל מה שמוגש. רואה החשבון רק מייצג אותך מול הרשויות אבל את חותמת על המסמכים שהוא מגיש שמשקפים את ההתנהלות של העסק שלך. 

עלייך לזכור שהוא לא חי את העסק ואת היומיום שלו. 

הוא כלי במערכת, כלי שחשוב שתעזרי בו. חובתך היא לקרוא את המסמכים שאת חותמת עליהם ולשאול שאלות אם משהו לא ברור.


הדבר השני, עלייך לקיים בתחילת שנה שיחת יחסינו לאן עם רואה החשבון. בשיחה הזו תשקפו את צפי ההכנסות וההוצאות של העסק בשנה הקרובה וכך תוכלו לאמוד את מקדמות המס שתשלמי (מס הכנסה וביטוח לאומי) כדי להבטיח שהן מדויקות עד כמה שניתן.


הסעיף השלישי הוא לקיים את אותה השיחה כל רבעון ולוודא שהעסק מתקדם לפי הצפי שדווח בתחילת השנה. במידה והמצב בפועל לא תואם את המקדמות מומלץ לעדכן אותן ולהפיק לקחים להמשך השנה. 


הדבר הרביעי שתוכלי לעשות זה להיות אחראית ומסודרת מהצד שלך. תדאגי לעשות פגישות פיננסים אחת לתקופה, ההמלצה שלי היא אחת לשבוע. גם כל שבועיים זה בסדר.


הסעיף החמישי והאחרון הוא פסיכולוגי, ולי באופן אישי הוא שידרג את ההתנהלות הכללית בעסק. תתייחסי אל העסק שלך כאל עסק גדול

אנרגיה שווה מושכת אנרגיה שווה ולכן כשתתייחסי אל עצמך כבעלת עסק גדול זה פשוט מה יקרה. 

אני מניחה שאת לא יכולה לדמיין את מנכ”ל פייסבוק יושב בבית ומנהל את העסק שלו “על הדרך”. ברור שבפייסבוק יש מחלקות, יש תפקידים והכול מתנהל באופן מסודר ובהפרדה מהחיים האישיים.

תיהיי היום אשת העסקים שאת חולמת להיות בעתיד האידיאלי שלך.


ואם את חוששת שרואה החשבון שלך לא טוב מספיק,  את ממש מוזמנת לשלוח לי הודעה בוואטסאפ או באינסטגרם, ואשמח לתת לך המלצה.

לכל שאלה אחרת שעולה לך בנושא, כתבי לי בתגובות ♥️

2 Responses

  1. תןדה ענקית על זה,בדיוק נפגשת עפ הרואה חשבון עוד כמה ימיפ לקראת המעבר למורשה ואקח את כל הפרמטרים בחשבון

  2. איזו מהממת את, כמה מידע את מנגישה לנו. שמחה לדעת שבחרתי נכון עוד טרם הקריאה ואת כל כך צודקת – זה גרם לי להתייחס לעוסק פטור שלי כמו לחברה בע”מ וכבר בקרוב הופכת למורשה! תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הצטרפי לניוזלטר וקבלי 10% הנחה לרכישה הראשונה שלך באתר

הקופון מחכה לך בתיבת המייל