משלוח חינם עד הבית ברכישה מעל ₪350

sam-mcghee-KieCLNzKoBo-unsplash (1)

7 שלבים בדרך לקורס הדיגיטלי הראשון שלך

אפתח בשאלה- איך תדעי שהגיע הזמן לעבוד על מוצר דיגיטלי?

בעיניי השלב שבו נכון להתחיל לפתח קורס דיגיטלי הוא אחרי שהעברנו את אותו התוכן/השירות בלייב ויש לנו היכרות מעמיקה עם הנושא לא רק ברמת תוכן אלא גם ובעיקר מבחינת הקהל.

מכל מחזור של תוכנית הדגל שלי ברייט אפ, ומכל הרצאה של לוקחת אחריות על הזמן שלי, למדתי, נתקלתי בשאלות חדשות, הוספתי והורדתי תכנים בהתאם לרלוונטיות ולצרכים. לדעתי זו הדרך היחידה לבנות קורס איכותי שיהיו לו תוצאות טובות.

אז אחרי שהחלטת שאת יוצאת לדרך, וכן זו דרך, אני מציעה שתעברי שלב אחר שלב על הדרך בה מידלתי את התהליך של יצירת הקורסים הדיגיטליים שלי.

#01 שלב ראשון- בחירת היקף קורס רצוי

כשאנחנו מתייחסות לבניית סל המוצרים שלנו אנחנו רוצות לאפיין את הסל הקיים שלנו ולוודא שיש לנו מוצרים קטנים, מוצרים בינוניים ומוצרי פרימיום. בדרך זו נוכל לפנות ללקוחות ברמות בשלות שונות בהיכרות שלהם איתנו. בעייני, הקורסים הדיגיטליים שניצור אמורים להשתלב בטבעיות בסל המוצרים שלנו בהתאם למטרות שלנו ולתוכן עצמו.

בעקרון, כל אחת מאיתנו יכולה ליצור בתחום המומחיות שלה קורסים קטנים וממוקדים וגם קורסים בהיקפים גדולים ומאסיביים.

ההמלצה שלי היא ליצור קורס ראשון קטן.

לעשות טבילת אש ראשונה בעולם של הקורסים הדיגיטליים ורק לאחר מכן לעבור ליצירת קורס גדול יותר.

#02 שלב שני – בחירת נושא ונישה ספציפיים

אחרי שהבנו מה היקף הקורס נרצה לבחור נושא.

כפי שכתבתי למעלה, אני ממליצה לבחור נושא שלא חדש לך, אלא מתוך שירות קיים שלך שאת מנוסה בו כדי שיהיו לך פידבקים על האופן שבו את מעבירה אותו, דגשים לשימור ולשיפור ובגדול שתוכלי לבנות אותו מתוך ניסיון והבנה של מה יותר מדויק להכניס לתוכו.

בראייה שלי, יש סיכון ביצירת קורס בנושא שעדיין לא התנסית בהעברה שלו והסיכוי שלא תיהיי מרוצה הוא גדול. זוהי השקעה ראשונית לא קטנה וחבל שתלך לפח בגלל בחירת נושא לא מדויקת.

אם נבחר בקורס בהיקף קטן חשוב שהנושא יהיה ממוקד, ספציפי, נישתי ושאינו חורג לעולמות נוספים מעולמות התוכן שלך. מומלץ שהנושא יהיה כזה שיעביר את הלקוח/ה שינוי משמעותי בהיקף תוכן לא גדול.

לקורס ראשוני אמליץ לך לבחור בנושא שהכי מזוהה איתך, הנושא שרוב הלקוחות שלך מגיעות אלייך בזכותו, שאת מדברת עליו הכי הרבה, שהוא שגור בעשייה היומיומית שלך באופן הכי מובהק שיש.

#03 שלב שלישי – כתיבת סילבוס וחלוקה לנושאים

בשלב זה נבין מה התוכן המדויק של הקורס.
תחילה נבצע סיעור מוחות ונכתוב בלי שום חשיבות לסדר הנושאים את הרעיונות שעולים לנו ואת הנושאים והדגשים שחייבים לקבל התייחסות בקורס.

לאחר מכן, אחרי שאספת את כל הנושאים שאת רוצה להכניס לקורס, נתחיל לבנות סילבוס וסדר לתכנים- מה בא אחרי מה, איזה נושאים מתאחדים לאותה קורת גג, איזה “שבירות” אני רוצה לעשות בנושאים כדי לחלק את התכנים לסרטונים קצרים וקלילים וכמובן משימות ושיעורי בית.

#04 שלב רביעי – כתיבת התוכן המלא של הקורס

אחרי שבנינו סילבוס מסודר עם סדר הנושאים והתכנים, נכתוב את התוכן המלא והמדויק שנעביר בכל סרטון.
אני לא מעוניינת להסתמך על זה שברגע האמת כשתפתח המצלמה תזכרי הכול כי זה מעמד מרגש ולפעמים מלחיץ, וכדאי שיהיה לך את כל התוכן מוכן כדי שבוודאות לא תפספסי שום דבר שחשוב לך להעביר.

#05 שלב חמישי- הפקה טכנית, צילום ועריכה

באופן אישי לא הפקתי את הקורסים לבד, לקחתי שירות מקצועי כי ידעתי שזה פחות בשבילי לצלם ולערוך לבד.
גם אם זה היה נראה לי אפשרי, בעיניי זה לא נראה אותו הדבר וחווית המשתמש אינה משתווה לקורס שמצולם ונערך בצורה מקצועית.

בתור לקוחה שאוהבת את הפורמט של קורסים דיגיטליים, יש הבדל משמעותי בין קורסים שמצולמים באופן מאולתר בזום כמו הרצאה מוקלטת לבין קורס דיגיטלי מקצועי. בקורס שצולם באופן מקצועי יש התייחסות לתאורה, יש מספר מצלמות, יש משחק זוויות בעריכה, ניתן לייצר הדגמות, יש עריכה מקצועית, הסאונד נשמע טוב וכל החוויה כולה גורמת ליותר אנשים לסיים את הקורס שלנו וזו בדיוק המטרה.

אמנם מדובר בהשקעה תקציבית לא קטנה שיכולה להגיע לעשרות אלפי שקלים (תלוי בגודל הקורס) אך בעיניי מדובר בהשקעה שתחזיר את עצמה מהר מאוד בטח ובטח כשמדובר על מוצר שיימכר שנים קדימה.

#06 שלב שישי – תוספות ונלווים לקורס

לאחר שסיימנו עם שלב הצילום ובזמן שבו צוות ההפקה עובד על העריכה, אני ניגשת להכין תוספות ונלווים.
שימי לב, חשוב לחשוב על התוספות ועל הנלווים לפני הצילום כשמארגנים את התוכן ואת הסילבוס כדי שתוכלי לאזכר את קיומם בזמן הצילום אבל את היצירה הממשית והעיצוב שלהם תוכלי לעשות בהמשך. 

תוספות ונלווים הם חומרי עזר שיהפכו את חווית הקורס למוצלחת במיוחד.
הנה כמה דוגמאות:
> קבצי pdf – דפי עבודה, דפי כתיבה, דפי סיכום, רעיונות מרכזיים וכדומה.
> חוברת קורס מלאה המסכמת את כל התכנים
> אקסלים רלוונטיים
> צ’קליסטים
> פתיחת קבוצת פייסבוק

#07 שלב שביעי – אחסון טכני של הקורס

השלב האחרון לפני המכירה וההשקה הוא טיפול בכל ההיבט הטכני, או במילים אחרות – איפה הלקוחות יצפו בקורס. לפעמים השלב הזה מרתיע למרות שהוא באמת באמת פשוט.
מההפקה בדרך כלל נקבל סרטונים ערוכים ואנחנו נצטרך לדאוג לכל השאר.
אז מה עושים?
דבר ראשון נדאג לשרת אחסון בטוח וחסוי לקבצי וידיאו כמו השירות שניתן לקחת מאתר וימאו. 


דבר שני, נבחר פלטפורמה לקורסים דיגיטליים (אפשר לבנות באופן עצמאי באתר אם יש לכן). ישנן פלטפורמות חיצוניות לאחסון קורסים דיגיטליים שהן מצוינות כמו סקולר שהיא המערכת של רב מסר, או מערכת הקורסים של סמוב. אני משתמשת ברב מסר ומרוצה 🙂

דבר שלישי, בניית הקורס במערכת. בתוך המערכת תוכלו לבנות קורס, לחלק אותו לפרקים, את הפרקים תוכלו לחלק לשיעורים. בכל שיעור יהיה עליכם להעלות קישור לסרטון הרלוונטי (אחרי שהוא אוחסן בוימאו), לצרף את חומרי העזר הנלווים של אותו שיעור וזהו בגדול! 

כמה טיפים נוספים:

אם את מתכננת להפיק קורס דיגיטלי באופן עצמאי השתמשי בטלפרומטר.
בקורס הראשון שצילמתי לא עשיתי את זה אבל בקורס השני כן וזה עזר לי מאוד!
באופן הזה הצלחתי להיות מדויקת יותר בניסוחי המשפטים שאמרתי, הספקנו לצלם הרבה יותר מהר והעבודה הייתה יעילה ונוחה.
בהתחלה זה לוקח סרטון או שניים להתרגל לקריאה מפרומטר, להבין לאן להסתכל כדי שהעיניים לא יראו קוראות, אבל מתגברים על זה מהר וזה שווה את זה בעיניי.

חלקי את הסרטונים ואת השיעורים לנושאים קצרים וממוקדים.
הקשב של אנשים היום הוא קצר מתמיד, אנחנו רגילים לצרוך תוכן במהירות ואין לנו סבלנות לדברים ארוכים ומייגעים. ככל שהסרטונים יהיו קצרים יותר, הסבירות שיותר אנשים יסיימו את הקורס ולא יתייאשו באמצע הולכת וגדלה. עדיף שיהיו יותר שיעורים קצרים מאשר פחות שיעורים שבהכרח אומר שהם יהיו יותר ארוכים.
שיעורים קצרים לא הופכים את הקורס לפחות טוב, להפך.

הגיעי לפואנטה מהר.
ענייניות היא שם המשחק בקורסים דיגיטליים. אל תחזרי על אותו רעיון שוב ושוב כמו שנהוג לעשות בהרצאת לייב. בקורס דיגיטלי המטרה היא להעביר את הרעיון המרכזי ואת התוכן בצורה קולחת ומהירה, צרפי דוגמאות והיי ברורה במסרים ובמשפטים שלך (עוד סיבה מעולה למה להשתמש בפרומטר ולהכין תסריטים מראש).


ובנימה אישית, שימי לך למטרה לייצר קורס דיגיטלי קטן עוד השנה.

זה יפתח אותך לעולמות הרבה יותר רחבים ממה שהכרת עד היום במסגרת העסק שלך. וגם אם את חושבת שהשירות שלך לא מתאים לקורס דיגיטלי, אני מאתגרת אותך לא להיות מקובעת ולחשוב מחוץ לקופסא. 

אין שירות שלא יכול להתאים לקורס דיגיטלי!

רוצה להתייעץ איתי על הקורס הראשון שלך?

כתבי לי בתגובות במה את עוסקת ואעזור לך לחשוב על רעיונות מעולים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הצטרפי לניוזלטר וקבלי 10% הנחה לרכישה הראשונה שלך באתר

הקופון מחכה לך בתיבת המייל